SEROWY OMLET
Składniki na 2 osoby:
6-8 jajek
ser pleśniowy Bergader
2 małe białe "mozzarellki"
Parmezan
Masło
Sól, pieprz, oregano
Piekarnik nagrzewamy do 220 st.C
Naczynie żaroodporne smarujemy masełkiem.
Jajka ubijamy z przyprawami na pienistą, jednolitą masę i przelewamy do naczynia.
Do masy jajecznej kruszymy kawałki sera pleśniowego - ciężko powiedzieć ile, ale na pewno dacie radę "na oko" ;)
Wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut.
Po tym czasie wyjmujemy i układamy, na już lekko ścięty omlet, pokrojoną w plastry mozzarellę i posypujemy parmezanem.
Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż omlet całkowicie się zetnie.
Na stół podajemy w naczyniu, na drewnianej desce.
Bon appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz