Składniki na 4 porcje:
Kilka liści sałaty lodowej
20 oliwek czarnych
20 oliwek zielonych
270g sera feta
Mała czerwona cebula
2 średnie pomidory (albo 8 koktajlowych)
Ogórek świeży
1 łyżka musztardy delikatesowej
1 łyżka miodu
Bazylia suszona
Co trzeba - myjemy.
Sałatę rwiemy na nieduże kawałki - układamy w talerzach, najlepiej głębszych.
Oliwki kroimy w krążki (made by Kasia).
Fetę kroimy w kostkę 1x1cm (made by Kasia).
Cebulę obieramy i siekamy drobno.
Miód i musztardę mieszamy.
Jeśli miód Wam skrystalizował, możecie włożyć tę łyżkę do kubka i do mikrofali na 10 sekund.
Ogórka potrzeba 4 plasterki na porcję razem 16.
Tak samo z pomidorem - tylko nie plasterków a takich "łódeczek", jeśli koktajlowe to tylko na pół.
Układamy na sałatę kolejno:
Cebulkę
Oliwki
Sos
Fetę
Posypujemy bazylią
Na około talerza układamy naprzemiennie ogórka i pomidora.
Koniec.
γευστικά!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz