PASTELOVA OWOCOWA
Składniki na 4 porcje:
3 banany
3 pomarańcze
2 grejpfruty
1 melon kantalupa
Po umyciu pomarańczy i grejpfrutów obieramy je w następujący sposób:
odkrawamy górę i dół owocu, tak aby widać było miąższ i żeby móc go postawić na desce,
małym nożem odkrawamy skórkę wraz z całą białą błoną zaraz przy miąższu.
Następnie wykrawamy nożem poszczególne cząstki cytrusów oddzielając je od białych błonek.
Kroimy je w kostkę.
Melona obieramy ze skóry, przekrawamy na pół i łyżką wyskrobujemy gniazdo z pestkami.
Kroimy na kostkę podobnej wielkości, jak cytrusy.
Banana obieramy i kroimy w półplasterki.
Wszystkie owoce mieszamy razem i gotowe!
Smacznego!
Sałatka owocowa w taki paskudny zimowy dzień? TAK! Wczoraj piłam domowy sok z owoców granatu i pomarańczy, rewelacyjny aromat jak na tą porę roku.
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się cytat u góry :) Wiele fajnych przepisów i zdjęć, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń