niedziela, 21 sierpnia 2011

Piąty: Jajecznica na pomidorach ze świeżą bazylią

Czas na niedzielne śniadanko... Tradycyjnie postanowiliśmy zjeść jajecznicę. Ale czemu by jej troszkę nie ulepszyć?


składników kilka:

jajka
pół pomidora na osobę
liście świeżej bazylii
masełko
sól, pieprz


Pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na małym ogniu przez kilka minut aż zmiękną.





W tym czasie rozbijamy jajka i rozbełtujemy w misce z solą i pieprzem.
Do pomidorów dodajemy posiekane liście bazylii i za 15 sekund zalewamy wszystko jajkami.





No i wiecie już co robić dalej ;)




Smacznego!

2 komentarze:

  1. Kochanie, oprócz Szarlotty mogłabyś wstawić coś z malinami, których mam w domu od groma, a pomysłu na ich przetworzenie zero. No chyba, że malinową Szarlottę.;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmmm... Pomysł ciekawy, ale oznacza, że musiałabym już jutro robić to ciacho, żeby Twoje malinki się nie zepsuły...coś pomyślimy :)

    OdpowiedzUsuń