RYŻ Z OWOCAMI
Składniki na 2 porcje:
100g ryżu (suchego)
1 mały banan
Garść rodzynek
Po kilka wiśni w syropie (ja użyłam w amaretto)
4 łyżki jogurtu naturalnego
Kostka czekolady
Cynamon
Ryż gotujemy dzień wcześniej wieczorem w lekko osolonej wodzie.
A rano dodajemy składniki...
Banana kroimy na pół wzdłuż i później w pół-plasterki.
Na ryż rzucamy: banana, rodzynki, wiśnie z odrobiną syropu...
Polewamy wokoło jogurtem, posypujemy cynamonem.
Kostkę czekolady ścinamy nożem na wiórki i posypujemy całość.
I w ten sposób w 2-3 minuty mamy pyszne śniadanko :)
Do tego jeszcze szklanka soku pomarańczowego i dostarczamy organizmowi wszystko, czego mu potrzeba!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz